En blender er et fantastisk stykke køkkenudstyr, der kan bruges til mange forskellige ting – faktisk meget mere, end man lige tror. Hvis du endnu ikke ejer en blender eller bare savner inspiration til, hvad du kan bruge din blender til, kan du med fordel læse med her. En god blender er nemlig perfekt til kølige og forfriskende snacks, og bliver derfor højest sandsynligt din bedste ven her i sommervarmen.

Smoothies

Når man hører ordet ’blender’ er smoothie det første, som mange af os tænker på, og det er ikke uden grund. Der findes nemlig utallige opskrifter på smoothies til den søde, sure og bitre tand, og der er desuden rig mulighed for at eksperimentere med sine egne opskrifter også. Du kan bruge alle slags frugter, og det er også blevet meget almindeligt at blande grøntsager som spinat og kål i. Et godt tip er at fryse frugten ned, inden du bruger den – så bliver smoothien ekstra kølig. Alternativt kan du tilsætte et par isterninger.

Is og sorbet

Blenderen er også perfekt til at lave en lækker hjemmelavet is eller sorbet. Også her bruges valgfri frugter fra frost, og man kan vælge at tilsætte lidt fløde også. Lav for eksempel en jordbær- og bananis på frosne jordbær og bananer samt lidt vanilje. Isen får en næsten softice-agtig konsistens og går som regel rent ind hos både voksne og børn, hvorfor den er perfekt til alle stunder, der kræver lidt til den søde tand.

Lækre dips

De fleste af os nyder gerne en god gang tapas på terrassen på de lune sommeraftener. Med en blender kan du selv lave de lækre dips, der hører en ægte tapas til. Blend for eksempel en glat humus eller en lækker grøn pesto. Nyd dem med brød, grøntsagsstave og chorizopølse. Hvis det er en særlig lejlighed, eller du bare gerne vil forkæle selskabet lidt ekstra, går et glas kold rosévin fantastisk til.

Brug din blender hele året

Selvom det måske er lidt svært at forestille sig lige nu, er årstidsskiftet ikke så vanvittigt langt væk. Med efteråret og vinteren følger kølige eftermiddage, mørke aftenener og næser, der løber i tide og utide. Derfor er det oplagt at bruge din blender hele året rundt – den kan nemlig også fremtrylle retter, der hjælper dig med at holde varmen på de kolde novemberaftener. Lav for eksempel en broccoli- eller blomkålssuppe, som får en lækker og cremet konsistens, når de blendes til slut.

0 Comments

Leave a Comment