Børn er ikke en byrde. De kan være en stor hjælp i rengøringsprocessen, hvis du inddrager dem i den og gør det sjovt for dem.

Hold dine børn involveret

  • Hold dem informeret.
  • Inddrag dem i beslutningstagningen.
  • Lad dit barn hjælpe dig med at gøre rent og organisere ting, f.eks. opvask eller legetøj.

Lad dem hjælpe dig med at gøre rent

Børn kan hjælpe med enkle opgaver som f.eks. at tørre overflader af og lægge ting væk. De kan også opfordres til at rydde op på deres værelser, hvilket vil give dem en forståelse for, hvor meget arbejde det kræver at holde et hus rent.

Hav det sjovt med det

  • Rengør som en familie, ikke kun som en forælder. Gør rengøring til en del af din daglige rutine, og inddrag dine børn i processen. Du behøver ikke at gøre alting selv; børnene kan hjælpe med nogle opgaver og endda overtage dem, når de bliver ældre.
  • Hav det sjovt med det! Spil musik, mens I gør rent, eller gør det til en leg ved at lade børnene konkurrere mod hinanden (eller sig selv) om, hvem der kan rydde hurtigst op eller gøre deres pligter uden at få besked to gange… eller endda én gang!

Få deres hjælp til at organisere tingene

  • Organiser dine rengøringsartikler.
  • Organiser dine rengøringsredskaber.
  • Få dem til at hjælpe dig med at tilrettelægge husholdningens planlægning, så alle ved, hvad der skal gøres hvornår og af hvem. Hvis du har flere børn, så sørg for, at de hver især har opgaver, der passer til deres alder og evner, så alle føler, at de har bidraget med noget vigtigt, uanset hvad der sker i livet senere i voksenalderen (hvor de måske har mindre fritid).

Gør rengøring til en glædelig oplevelse.

Børn elsker at hjælpe med opgaverne, og de vil være mere tilbøjelige til at hjælpe, hvis de er involveret i processen. Børn lærer om ansvar og om at gøre ting, og om at gøre tingene korrekt. De har brug for at vide, at du stoler på, at de kan udføre arbejdet korrekt, så sørg for at forklare, hvad der skal gøres, før du beder dem om hjælp.

Vi håber, at denne artikel har givet dig nogle gode idéer til, hvordan du kan inddrage dit barn i rengøringen og gøre det sjovt for dem. Jo mere de er involveret i processen, jo mere sandsynligt er det, at de vil have lyst til at hjælpe til i huset.

0 Comments

Leave a Comment