Vi nærmer os den søde juletid, hvor traditionerne indtager os. Disse traditioner får os ud af husene for at aflægge alle de sædvanlige besøg, vi hvert år gør os i denne højtid. Dette er desværre også indbrudstiden, så derfor er det særligt vigtigt at sikre sin bolig. Hos en låsesmed på Frederiksberg kan du både få lavet en speciallavet sikringsløsning eller få skiftet din lås, hvilket er værd at overveje netop nu.

Få tjekket din lås

Helt statistisk set er det i juletiden at indbruddene er på sit højeste. Netop fordi man er det bevidst, er det også en god idé at tage sine forbehold og gøre sig nogle sikkerhedsmæssige forberedelser. Selvom det kan føles som om, at man ikke har noget at skulle have sagt, når det kommer til, om et indbrud hænder, er der alligevel ting, man kan gøre for at påvirke det. Hvis låsen i hjemmet ikke er sikker, skal der ikke særlig meget til for at få adgang. Så første step er at gøre det besværligt at trænge ind. Dette kan man gøre ved at sikre sin bolig på bedste vis. Der findes flere måder at skabe den bedste sikkerhed på. Få tjekket boligens låse først og fremmest for at se, om systemet kan optimeres. Derudover kan man opstille andre former for sikkerhedsgrej, såsom alarmer og videoovervågning. Disse faktorer gør det svært for en indbrudstyv ikke at blive opdaget.

Snyd tyven

En tyv bryder oftest ind i huset, når det fremstår tomt. Det er nemt at følge med i, for når lysene er slukkede og bilen er væk, indikerer det som regel, at huset står frit og klar til at blive indtaget af indbrudstyven, der uforstyrret kan vælge og vrage mellem kostbare ejendele. Dette kan man godt have en påvirkning på. Man kan fx lade bilen stå derhjemme, hvis man skal på en længerevarende tur, dette gør i hvert fald, at det ikke er åbenlyst, at huset står tomt. Et andet tip, der kan snyde tyven, er at efterlade et lys tændt eller andet elektronik som fx en radio eller et fjernsyn. Dette kommer selvfølgelig an på, hvor lang tid turen varer.

Hold øje

I nogle tilfælde er indbrudstyven en person, der nøje har studeret den respektive families rytmer og rutiner, hvornår de forlader huset, og hvornår de er hjemme. Dette gør det selvfølgelig nemmere for vedkommende at planlægge det uanmeldte besøg. Det er derfor vigtigt, at man holder godt øje.