Er du nybygger og skal til at vælge gulve til dit nye hjem? Eller er du husejer, og trænger boligens gulve til at blive udskiftet? Uanset hvad er der mange overvejelser, du skal gøre dig, inden du beslutter dig for, hvilke gulve boligen skal have. Herunder får du en guide til, hvilke gulve du bør overveje at vælge til de forskellige rum i hjemmet.

Køkkenet:

I køkkenet bør du vælge gulve som kan tåle lidt af hvert. Det kan næsten ikke undgås, at du engang imellem kommer til at tabe mad, vand eller andet på gulvet. Derfor kan det være en god løsning at vælge et slidsstærkt laminatgulv. Laminatgulvet er kendt for at være meget slidstærk og tager ikke skade, hvis du taber noget.

Stuen:

I stuen kan du med fordel vælge et lækkert og elegant trægulv. Et trægulv giver en varm og hyggelig atmosfære og passer til de fleste typer af huse. Vælg mellem sildebensparket, lamelplankegulv eller egeplankegulv. Hvert gulv har sin helt egen særlige udtryk. Så find det gulv der passer bedst til dig og din indretningsstil. Det kan være en god ide at prøve at forestille sig gulvet sammen med dine møbler, for at se om gulvet vil passe til din stue. Klik her og se mere.

Badeværelset:

I husets vådrum er det vigtigt at vælge et gulv som kan tåle den høje temperatur og luftfugtighed. På den måde undgår du skimmelsvamp og fugtskader i huset. En god løsning til dit badeværelse er klinker. Klinker fås i et utal af forskellige former, farver og størrelser. Du kan fx vælge nogle store, brede klinker til badeværelsets gulv og nogle små, fine klinker til væggene. Vælg klinker af samme farve for et gennemført klassisk udseende. Er du mere vild i din stil, kan du vælge at mikse farverne med forskellige klinker. Din fantasi bestemmer.