Der findes mange forskellige familiedynamikker og næsten alle er en del af én. Der er ikke en familie eller et hjem, som fungerer ens. Det kan variere grundet forældrenes karriere, størrelsen på familien, om forældrene er skilt eller sammen og mange flere faktorer. Ja, der er en lang liste af faktorer, som er springbræt for den individuelle familie, og der er mange måder at håndtere de forskellige vilkår på.

Autonome reaktioner fra børnene

Børn har en fantastisk sans for deres omgivelser. De opfanger og observerer mere end de fleste. Forskellen fra børn og voksne er dog, at de ikke har redskaberne til selv at styre, hvordan de skal reagere, på alle de indtryk de tager ind dagligt. De ser, lytter og hører det, der sker omkring dem, som voksne gør, men de ved ikke, hvad de skal tage med fra det endnu. Det er det, man lærer gennem livet. Hvad er vigtigt? Hvad er rigtigt og forkert? Hvad betyder det for mig? Og hvad skal jeg lade ligge, som det er? Hører et barn mange skænderier, eller har de forældre som ikke har meget tid ved siden af karrieren, kan det give uro og tankemylder. Det kan påvirke deres tillid og selvtillid, som kan give forskellige problemer for dem.

Et redskab til både børn og voksnes fordel

Som forældre ønsker man altid at fikse svære situationer for børnene, men det kan være svært når problemet ligger i en uforanderlig hverdag eller familiedynamik. Derfor kan meditation være et godt redskab for at løse den uro, nogle børn går rundt med og derved også hjælpe forældrenes magtløshed. Hos karens univers er der et stort udvalg af gode løsninger for børn, som de kan lytte til for at øge ro og selvværd i hverdagen. Det kan give nogle værktøjer, som du kan tage med ud i virkeligheden og være behjælpelige for dem i situationer, som de ikke forstår og kan bearbejde.