Glade og motiverede medarbejdere er som virksomhedsejer nøglen til effektivitet og vækst i hverdagen. Hvis dine medarbejdere møder glade op på arbejde, vil de også være mere klar på at yde en indsats. Det handler for dig om at sørge for, at de føler sig set og hørt. Det er dit job at sørge for, at de føler sig som en del af et team. Hvis ikke det føles som om, der er nogen mening med ens job, kommer det til at føles ligegyldigt og man vil blive demotiveret. Giv dine medarbejdere ros og lad dem vide, når de gør det godt. En anden måde hvorpå du kan motivere dem, er ved at forkæle dem en gang imellem.

Fejr jeres succeser med en firmafest

Hvis I i lang tid har haft et mål om noget i virksomheden, så fejr det, når I endelig når resultatet. Det er en stor motivationsfaktor for medarbejderne. De vil komme til at føle, at hvis de hver dag gør en stor indsats, vil de faktisk få noget ud af det. Når et stort mål er nået, kan det f.eks. fejres med en firmafest. Det kan gøres i større eller mindre grad, og det kan have mange forskellige temaer. Det kan være alt fra en sommerfest med grillning til en julefrokost med pakkeleg. Det kommer naturligvis an på årstiden.

Find på noget at lave sammen i fritiden

Noget andet, der kan motivere, er et godt fællesskab på arbejdspladsen. Et godt fællesskab og sammenhold kommer, når folk kender hinanden godt. Lad dine medarbejdere få muligheden for at lære hinanden bedre at kende. Det kunne gøres ved f.eks. at arrangere en dag, hvor I alle skal lave noget aktivt sammen. Lav en dag, hvor I alle skal ud og køre gokart. Eller måske I skal tage ud og klatre i træer. Der kan altid suppleres med en god middag efterfølgende.