Når børn går fra at være børn til at være teenagere, sker der noget med deres behov for at have deres eget. At have deres eget sted, hvor de kan trække sig tilbage og føle, at der er plads til deres personlighed. Det går ikke længere at have et børneværelse, hvor sengen stadigvæk er lyserød og farven på væggene er gul. Der skal ske noget med indretningen. Med få trin kan værelset gå fra at være et sødt børneværelse til et hyggeligt teenageværelse.

Valg af farver

Teenageren i familien ved bedst selv, hvilke farver han/hun foretrækker, men de fleste vil nok foretrække nogle neutrale farver på væggene og rundt omkring på møbler. Så hvis ikke væggene allerede er hvide, så overvej at mal dem det. I kan få hjælp af denne maler i Herlev. Det samme gælder møbler, tæpper, gardiner. Ud med alt det lyserøde og lyseblå og ind med det grå, sorte og hvide.

Skab et hyggeligt hjørne

Som sagt skal værelse gerne fungere som et sted, hvor din teenager kan tage hen og trække sig lidt. Se en film, lave lektier eller læse i en bog. Derfor vil det være godt, hvis der er et hjørne i rummet, der fungerer specielt godt til det. Skab et hyggeligt hjørne med en lille sofa eller en lækker lænestol samt en gulvlampe. Det vil gøre det rigtig hyggeligt. Hvis der så bliver tilføjet nogle puder og et tæppe, er det helt perfekt.

Gør plads til hobbyer

Hvis din teenager har en eller anden bestemt hobby, så gør plads til den på værelset. Det vil gøre det mere personligt og fedt at være der for din teenager. Han/hun vil føle, at det er helt deres eget. Hvis din teenager er vild med at spille på guitar, så lav et sted til den. Er han/hun vild med at tegne, så lav et sted til det.