Når man flytter ind i et hjem, handler det om at få indrettet rummene på en fornuftig måde, så de er rare at være i og kan fungere til det, man vil bruge dem til. Stuen er et af de vigtige rum i huset, som ofte skal rumme flere forskellige funktioner. Derfor er det også et af de rum, som det er rart at få indrettet rigtigt – uanset om man lige er flyttet ind eller skal til at genindrette.

Overvej de forskellige funktioner

Inden man går i gang med at indrette sin stue, er det en god idé at overveje, hvilke forskellige funktioner stuen skal have. Alt efter hvor stort man bor, og hvordan hjemmet ellers hænger sammen, kan dette variere lidt.

Bor man i en etværelses lejlighed, skal stuen også fungere som soveværelse og spiseområde. Derfor er det i disse tilfælde en god idé at overveje en sovesofa, eller om sengen måske også kan fungere som sofa. I nogle hjem skal stuen måske også fungere som kontor eller spisestue. I disse tilfælde er det klogest at sørge for, at der er plads til et skrivebord eller et spisebord med stole udover det andet, man gerne vil have.

Det kan også være, at man bor så stort, at man har flere forskellige stuer. Det kan være, at der både er en TV-stue og en spisestue. I disse tilfælde kan det fungere godt at lade noget gå igen i de to rum, så der er en sammenhæng mellem dem. Det giver dog også god mening at gøre det tydeligt, at de har forskellige funktioner.

Fast inventar i stuen

Noget af det, der for mange er fast inventar i stuen, er sofaen – i den ene eller den anden form. Her er det værd at overveje, om den, man har udset sig, kommer til at passe ind i rummet. Har den de rigtige mål? Kommer farven til at passe ind med resten af farverne? Disse og mange andre spørgsmål er det værd at overveje.

For mange er det også væsentligt at have et fjernsyn. Det er ikke sikkert, at man nødvendigvis ser flow-tv, men så kan det være, at man streamer sin yndlingsserie. Her er det også bedst at sørge for, at det passer ind i både mål og indretningen.

Ofte er det også i stuen, at man har nogle ting til at stå og pynte, eller man har bøger eller lignende til at stå. Til udstilling af nips og andre små ting, man gerne vil vise frem, kan det være en god idé med en lille reol, der passer ind i resten af indretningen. Med sådan en kan man have sine fine ting og bøger stående fremme og glæde sig over dem hver dag.