Det er virkelig irriterende, når du har brug for at ringe efter slamsugeren for at få hjælp til et stoppet afløb. Men er der noget, du selv kan gøre for at afhjælpe problemet, inden du får hjælp fra professionel slamsugning? Der er en række tiltag, du selv kan forsøge dig med, inden du griber telefonen.

Toilettet er stoppet

Hvis dit toilet er stoppet, kan du ofte selv ordne problemet udenom professionel slamsugning. Hvis toilettet har mange brunlige kalkaflejringer i kummen, kan det skabe problemer med at få toiletpapiret skyllet ordentligt ud. Det kan nemlig risikere at sidde fast i vandlåsen. Prøv at fjerne aflejringerne ved hælde lagereddike og opvaskemiddel i kummen og lade det stå i en halv times tid. Gnid efter med en børste eller svamp. Hvis der ikke er tale om kalkaflejringer, kan du forsøge dig med at danne et tryk, der kan sætte skub i det hele. Hold eksempelvis skylleknappen nede indtil vandet flyder op til toppen af kummen. Hvis det ikke virker, kan du bruge en svupper til at danne tryk i bunden af toiletkummen.

Afløbet er stoppet

Er dit afløb stoppet? Husk jævnligt at tjekke og tømme din vandlås. Hvis den er fyldt med hår og andet skidt, kan det hurtigt skabe forstoppelse. Prøv alternativt at hælde kogende vand med tilsat opvaskemiddel gennem afløbet. Hvis dette tiltag ikke virker, kan du med fordel søge hjælp hos professionel slamsugning.

Håndvasken er stoppet

Hvis din håndvask begynder at være stoppet, skal problemet som regel findes i gammelt fedt og kalk. Prøv at ordne problemet ved at hælde kogende vand gennem afløbet. En anden løsning er at bruge en svupper. Placer din svupper over afløbet, fyld vasken med vand og tryk den frem og tilbage, ligesom du ville gøre med et stoppet toilet.

Hvad med afløbsrens?

Man kan tit være fristet til at bruge den nemme løsning: flydende afløbsrens. Men det kan bestemt ikke anbefales, da det både er skadeligt for dine rør og for miljøet. Afløbsrens er ekstremt ætsende og kan i værste fald ende med at ødelægge dine afløb. Søg i stedet hjælp hos et firma, der arbejder med slamslugning. 

Søg hjælp

Er dine problemer for store til at du selv kan klare dem, så er det ingen skam at kontakte dit lokale slamsugningsfirma, der er rustet til at hjælpe dig af med tilstopningen. Er du bosat i København, kan det for eksempel være Slamsugning Storkøbenhavn.

0 Comments

Leave a Comment