Ser I for meget på en skærm i jeres familie? For meget skærmtid kan have negative konsekvenser for både voksne og børn. Men det kan være virkelig svært at slukke for skærmen og finde på noget andet at lave. Især fordi mange bruger skærmtiden til at slappe af og koble af efter en lang dag. Men der er andre måder, hvorpå du kan slappe af efter en lang dag.

Lyt til lydbøger i stedet for ligegyldigt tv 

Kender du det med, at du kommer hjem fra arbejde, og så sætter du dig i sofaen og tænder for tv’et. Det er egentlig ikke fordi der som sådan er noget, du gerne vil se – du trænger bare til at koble fra. I stedet for at tænde for tv’et og se noget, som egentlig ikke er så vigtigt for dig, så kan du i stedet sætte dig med en god lydbog i ørene. Det vil give dig mindst lige så meget ro og afslapning, og du mindsker samtidig din samlede skærmtid. Det er jo ikke fordi at man slet ikke skal se på skærm, men det er bevist, at for meget skærmtid har negative konsekvenser på blandt andet søvnen.

Lydbøger er også for børn

Har du også børn der holder af, at komme hjem og tænde for tv’et lige så snart de træder ind af døren? Så prøv i stedet at lade dem lytte til en lydbog. Det vil også være god underholdning for dem, og de vil samtidig også se mindre på skærm. I et samarbejde med lydbogreolen.dk kan du finde gode lydbøger til både dig og dine børn, som I vil kunne nyde. Det kan også være, at I kan finde nogle lydbøger, som I alle synes om og dermed lytte til dem sammen.