Vinteren er over os, og det betyder for mange af os, at vi skal tage stilling til, hvordan vi passer bedst på alle de ting, vi har stående udenfor – de ting, der kommer i kontakt med vintervejret. Det er ikke alle, der har plads til at flytte havemøbler, båd og bil indendørs, og i det følgende kommer der nogle tip til dig, der søger inspiration til at vedligeholde dine effekter bedste muligt. 

Køretøjer – alt med motor og hjul

Bil, båd, motorcykel, elcykel – de fleste husstande har én til flere motordrevne køretøjer. Det er som bekendt ikke godt for hverken motor eller eksteriør at stå ude i regn. blæst, sne og frost, og har man ikke en stor garage, så kan det give nogle udfordringer. Heldigvis kommer man langt med lidt, og du kan gøre en væsentlig forskel for dit køretøjs levetid og vedligehold blot ved at holde det tørt. Der finder mange muligheder herfor – overtræk til båd, overtræk til bil og dækken til motorcykel, knallert eller elcykel.

Når havemøblerne ikke kan komme ind

Havemøblerne har sjældent godt af at stå ude hele året – særligt ikke, hvis de er lavet af træ. Har du mulighed for at sætte møblerne under tag vinteren over, så er det klart at foretrække, men er der ikke plads til at rykke effekterne indendørs, så er der nogle andre muligheder, du kan gøre brug af. Også her gælder det, at dine møbler tåler frosten bedre, hvis de er tørre – du bør derfor altid sørge for at overdække med en presenning. Dertil kan du hjælpe materialet med at modstå vinterforholdene ved at smøre det med en imprægnerings lak, der giver træet bedre vilkår. 

Dine planter har brug for hjælp

Nogle planter er lavet til at klare dansk vinter, andre er ikke. Har dine planter svært ved at overleve vinteren, så kan du med fordel give dem en hjælpende hånd. Du kan skabe en drivhusfunktion ved at overdække planten med en plast-presenning, og du kan tilføre varme gennem lys og lamper. Du kan desuden bedre afmåle og tilpasse vandingen, når planten er overdækket.

0 Comments

Leave a Comment