I vores moderne samfund findes der mange forskellige former for familier, både selve konstellationen af familien kan variere, men de traditionelle rammer, som vi kender dem, med en far og mor, med to børn, er skiftet og ser nu nye tider. Det er ikke længere kun mænd og kvinder, der sammen kan få en familie, men alle, uanset hvilket køn og politisk holdning de måtte have, er berettiget til familielivets glæder.

Mange af os overvejer, hvornår vi skal have børn, og hvilket liv vi gerne vil give til vores børn. Det sker dog tit, at livet ikke altid vil, som vi vil det, og planlægningen af livet går ikke altid hånd i hånd med realiteternes barske virkelighed. Det er ganske rigtigt, at audi leasing er nemt og hurtigt, men det kan være at tiden og økonomien ikke lige vil leasing på det pågældende tidspunkt.

Familielivet kan gøres på mange måder

Når man har taget beslutningen om at ville indgå i en familiær sammenhæng, tager man samtidig beslutningen om at fravælge nogle ting, man ikke ville kunne gøre på samme måde mere. Det kan f.eks. være nattelivet, og byturene, der pludselig kommer til at fylde mindre, og familielivet fylder mere.

Det er ikke en nødvendighed at have en villa, hus og volvo, når man er en familie, man kan også købe en båd og bosætte sig i denne, eller flytte ind i en hjemmebygget urte. Der findes mange måder at gøre tingene på, heldigvis, er ingen af dem mere rigtig end den anden, bare så længe det er den rigtige beslutning, man har taget.

Overvej at indrette livet med minimalt forbrug

Når man står overfor en stor ændring i sit liv, som familielivet jo er, kan man bruge muligheden for at prøve noget nyt af. Det kan f.eks. være at man skulle prøve at indrette livet således, at man havde et mindre forbrug, når det gælder co2-afgift, og måske skulle man endda prøve at være en smule selvforsynende. Det kan gøres på mange måder, og det vigtigste er blot, at man tager stilling til mulighederne, og vælger.