Nu hvor sommeren er nær, er det så tæt på som det kan komme, at vi skal stille terrassemøblerne ud og langt om længe kan grille, hygge og nyde aftensolens klare skær. Desværre bliver idyllen ofte brudt af de små grimme hvide samlinger af flisepest. Terrassesten og stigange er ofte tilsat af disse små organismer, der har haft gode vækstbetingelser hele året op til sommeren – takket være fugtige og kølige forhold i klimaet.

Mange begår hurtigt den fejl at finde skurekost og sæbevand frem, hvorefter de går til angreb på flisepesten.  Det er dog den værste måde at gå til værks på – og faktisk giver den bagslag.

Derfor skal du ikke selv skrubbe dine fliser

Det er fristende at gribe en stiv børste og skrubbe løs på terrassen, flisesten og belægninger, men gør det ikke. Der sker nemlig det, at du laver yderligere riller og fordybninger i dine sten, hvilket algerne og mikroorganismerne kan fæstne sig i og vokse fra. Det betyder altså, at du faktisk redder sengen op for flisepesten.

Af samme årsag må du endelig ikke blive kreativ og kaste sand og andet slibemiddel på fliserne i forsøget på effektiv rens. Du gør dig selv en stor bjørnetjeneste, der vil hjemsøge dig sommer efter sommer.

Det kan de professionelle

Når du bestiller en professionel til fliserens, møder de op med dertil egnet industriudstyr. Og lige præcis dér findes forskellen imellem en skadelig selvbehandling og en fagmands kontrollerede rensning.

Fagmanden anvender en særlig maskine med blød børsteteknik. Maskinen anvender naturligvis også effektivt rensemiddel, der fjerne alt flisepest. Eller næsten alt. Efterfølgende får dine fliser nemlig pålagt en hvid skummasse, der dræber de sidste alger og flisepest.

Hernæst skal sten vaskes over og tørre, hvorpå du kan vælge at få en imprægnering, der beskytter mod nye angreb. Med imprægnering vil du kunne se frem til pæne fliser i en lang årrække, inden du på ny skal have en behandling – af en fagmand, naturligvis.

Derfor: fjern flisepest med hjælp fra de professionelle. Det giver at flot og langtidsholdbart resultat – og så skader du ikke selv dine fliser.

0 Comments

Leave a Comment