Er det tid til at skifte den gamle vaskemaskine ud med en nyere model? Så har du måske opdaget, at det kan være en smule svært at danne sig et overblik over de mange forskellige typer vaskemaskiner, der findes i dag. Her er samlet en liste over, hvad du bør overveje, når du indleder jagten på en ny vaskemaskine til hjemmet. Det gør det lidt nemmere at sortere i det store udvalg af vaskemaskiner.

Model

Først og fremmest skal man beslutte sig for, hvilken model, der passer bedst ind i hjemmet.
Den mest almindelige model er de frontbetjente vaskemaskiner, hvor tøjet fyldes i fra vaskemaskinens front. Den kan nemt indbygges i et skabsparti eller lignende, men der skal være god plads foran den, så den kan åbnes uden problemer.
Der findes dog også topbetjente modeller, hvor tøjet kommes i fra toppen. De er ikke så populære i Danmark, men ses typisk i andre lande. Denne model er praktisk, hvis der ikke er så meget plads til at åbne lågen ud i rummet. Til gengæld skal der være plads til at åbne den opad, så der kan ikke være en bordplade eller anden overflade ovenpå.
Sidst, men ikke mindst, kan man også få en kombineret vaske- og tørremaskine. Denne type er praktisk i hjem, som ikke har plads til både en vaskemaskine og tørretumbler. Man skal dog være opmærksom på, at den ikke kan tørre en lige så stor mængde tøj, som den har kapacitet til at vaske.

Kapacitet

Næste skridt er at tage stilling til, hvor stor en kapacitet vaskemaskinen skal have. De fleste vaskemaskiner har en kapacitet på mellem 5 og 8 kilo tørt tøj. Store familier bruger generelt mere tøj, og vil derfor have gavn af en maskine, der kan vaske store portioner tøj ad gangen, så der ikke skal vaskes hele tiden. Modsat kan små husstande oftest nøjes med en vaskemaskine med en mindre kapacitet.

Energiforbrug

Det er også vigtigt at være opmærksom på vaskemaskinernes energiforbrug. Vaskemaskiners energiklasse går på en skala fra A til G, hvor A repræsenterer det laveste energiforbrug og G det højeste. Energibesparende vaskemaskiner er ofte lidt dyrere end vaskemaskiner med et højere energiforbrug, men på den lange bane kan det betale sig at bruge de ekstra kroner på en vaskemaskine i energiklasse A. Den skåner ikke kun miljøet, men reducerer også el- og vandregningen. Det betyder, at du på længere sigt kommer til at spare penge, så snart differencen i prisen er tjent hjem.

0 Comments

Leave a Comment