Når man som husejer går og overvejer, om husets tag skal skiftes, er der mange elementer, man skal forholde sig til. For det er ikke blot et spørgsmål om holdbarhed og økonomi, men også overvejelser om æstetik og arkitektur bør spille ind i beslutningsprocessen. Det kan nemlig være meget fristende med et nylagt sort glaseret tegltag, som reflekterer solens stråle så fint på en sommerdag – men er det den rigtige beslutning til netop dit hus?

 

Skab rammerne for projektet

Når man giver sig i kast med projekt ”nyt tag”, er det vigtigt på forhånd at have skabt rammerne for projektet. Er det et projekt, som man selv vil begive sig i krig med – eller er det et arbejde for fagmænd? Du kan læse mere om, hvad tømrer og specialister i tagdækning kan gøre for dig, og få et uforpligtende tilbud ved at klikke her.

Med eksperterne som rådgivere er du sikret at arbejdet bliver udført tilfredsstillende, og du har samtidig sparringspartnere med forstand på både det økonomiske, det byggetekniske og de æstetiske overvejelser, samt en garanti for at arbejdet er udført i overensstemmelse med Dansk Byggaranti.

 

1950’erne, 1980’erne eller starten af 2000-tallet?

 

Uanset om dit hus er fra 1950’erne, hvor de typiske murermestervillaer væltede frem med røde teglsten på taget, eller et klassisk typehus fra 1960’erne og 1970’erne, i røde, gule eller hvide mursten med lav taghældning og eternittag, er den æstetiske helhed værd at bevare. En huskeregel er også, at når der skal lægges nyt tag, bør man vælge et, som er tilsvarende det originale. Dette er for at sikre, at tagryg og tagkonstruktion er bygget til at bære tagtypen. Har man derimod planer om en større rekonstruktion af selve tagets anvendelse og konstruktion, skal det undersøges, om det er nødvendigt at indhente byggetilladelser og kigge i lokalplaner for området.

0 Comments

Leave a Comment