Mange opvaskemaskiner er i dag meget mere avancerede end tidligere. Samtidig er programmerne i maskinerne også blevet flere og bedre. Tilmed er de fleste opvaskemaskiner udstyret med forskellige sikkerhedsforanstaltninger, der kan hjælpe dig til at afkode, hvornår maskinen skal repareres eller lignende. Det er dog mest hensigtsmæssigt, hvis du på forhånd kender din opvaksemaskine, så du selv kan sætte ind, før uheldet er ude. På denne måde kan du selv holde opvaskemaskinen ved lige med små eftersyn.
Hvis du alligevel ikke kan holde din opvaskemaskine ved lig med små reperationer, så er det måske på tide med en ny. Du kan læse mere om de bedste opvaskemaskiner her.

5 tips til vedligeholdelse

  1. Kend lamperne på maskinen. De fleste opvaskemaskiner er udstyret med en funktion, der fortæller, hvornår den har brug for salt og afspændingsmiddel. Sørg derfor for, at du kender lamperne og fyld maskinen med det rigtige middel med det samme, når lamperne lyser. Det er nemlig ikke sundt for maskinen at køre videre, hvis dette er tilfældet.
  2. Tjek filteret. Filteret sorterer sand og skidt fra, og det kan derfor nemt blive tilstoppet. Derfor skal du tjekke og rense det cirka en gang i kvartalet for at sikre, at det ikke stopper til og maskinen kan vaske optimalt.
  3. Rens maskinen. Der kan nemt samle sig skidt i bunden af maskinen, som skal fjernes. Det samme gælder for de roterende dele, der spuler vand. Du kan fjerne disse dele og rengøre dem manuelt, og du så kan du sætte opvaskamaskinen på et rengøringsprogram.
  4. Tjek slangen. Hvis opvaskemaskinen ikke vil tage vand ind, når den kører, eller hvis den stopper midt i et program, så er der muligvis et problem med afløbsslangen. Tjek derfor om der er et knæk eller en brist. Slangen skal løbe i en fin bue og være uforstyrret af andre elementer.
  5. Overfyld ikke maskinen. Opvaskemaskinen vasker bedst, hvis tallerkener, bestik og så videre ikke står for tæt op af hinanden. Sørg også for, at der ikke er noget, der stikker op og blokerer for de roterende arme.

Kend din maskine

Det vigtigste du kan tage med herfra er, at det er en god idé at kende knapperne og lamperne på opvaskemaskinen. Dette kan forhindre mange problemer. Derfor er det ligeså en god idé at læse maskinens manual og gemme den til at finde svar på eventuelle spørgsmål.

0 Comments

Leave a Comment