Licensen er den måde, hvorpå DR tjener deres penge og den skal betales af alle danskere over 18 år med et ”licenspligtigt apparat” til rådighed. Der er dog et par undtagelser, som træder i kraft i specielle situationer, hvorfor du kan afmelde din licens i visse situationer, selvom du har licenspligtige apparater. Det kan spare dig for en kæmpe udgift, som du kan bruge på alt andet end DR.

Licensen i Danmark

Licensen er på vej ud af Danmark, men der er stadig penge at spare, hvis du ikke er licenspligtig. De fleste udeboende over 18 er dog licenspligtige, fordi de ejer et apparat med internetadgang eller en radio. Der skal ikke mere end internetadgang til, før du er licenspligtig, men hvis du for eksempel bor med en kæreste, der betaler licens, er du dækket ind under deres medielicens. Du er også automatisk dækket ind, hvis du har samme folkeregisteradresse som dine forældre, der betaler licens. Der er dog visse problemer med licensen, som bliver afskaffet med den nye reform, hvilket gerne skulle gøre systemet mere retfærdigt og overskueligt.

Sådan afmelder du din licens

Hvis du ikke er licenspligtig, er det ren velgørenhed at sende penge ind til DR. Det er dog højst sandsynligt penge, som du vil kunne finde en bedre sag for, som for eksempel dig selv eller en anden organisation. Når du har fundet ud af, at du ikke er licenspligtig, kan du afmelde licens inde på DR’s hjemmeside og på den måde stoppe med at betale. Du skal dog være opmærksom på, at du bliver licenspligtig, hvis du flytter fra en bopæl, hvor licensen betales af en samlever. Du er også stadig licenspligtig, selvom du flytter sammen med andre familiemedlemmer end dine forældre og du er licenspligtig, hvis du får en roomie, som du ikke er kærester med, selvom de betaler medielicens.

0 Comments

Leave a Comment