Ligesom alle andre dele på dit hjem skal du sørge for at se efter, om dit stråtag er intakt eller har skader, der skal udbedres.

I særdeleshed er det vigtigt for dig, der ejer et hus med stråtag, at du kontrollerer, hvorvidt taget er parat til at klare endnu en vinter – og om der er sket skader, når selvsamme sæson slutter.

Du bør kontrollere følgende, når du efterser dit stråtag:

Er der opstået skader på selve tagets flade eller har tagryggen spor af skader? I så fald skal de udbedres af en tækkemand eller dig selv, hvis du har kompetencer til at oprette skaden ordentligt.

Er alle dine inddækninger stadig tætte? Sørg i samme forbindelse for at kontrollere, om dine render er tilstoppede og skal renses. Både inddækninger (særligt omkring en skorsten) og render er med til at holde regnvandet ude, og har dermed stor betydning, hvis du vil undgå vandskader eller øget fugt, der fører til svamp og råd.

Er der tegn på mos og alger på dit tag? I så fald skal de fjernes. Mos og alger opstår ofte på tagsider, der har skygge. Det forhindrer nemlig ordentlig luftgennemstrømning ved taget. Igen vil vi anbefale, at du kontakter en tækkemand for at undgå at påføre skade på dit stråtag. Nytækning kan blive aktuelt, men oftest kan mos og alger fjernes hurtigt og effektivt uden større indgreb.

Er der luft omkring taget? Det er vigtigt, at stråtaget kan tørre ordentligt efter regnvejr. Derfor er du uhensigtsmæssigt, hvis der er store træer, der skygger for solen. Desuden kan løbende vanddryp fra store træer slide unødvendigt på stråtaget.

Er der meget nedfald på taget? Er der nåle, blade og andet skidt, kan du selv rense dit stråtag, så det fremstår nyt. Du skal blot bruge en blød rive, så du kan fjerne nedfaldet inden det ligger og går i opløsning.

De fleste stråtage kan holde mellem 30 og 60 år, hvis de bliver passet godt. Er dit stråtag ældre, kan du få et tilbud på et nyt stråtag. Stråtage i dag har fordums flotte æstetik og lever langt bedre op til nutidens energikrav.

0 Comments

Leave a Comment