Det er sommer i Danmark, men uheldigvis betyder det ikke nødvendigvis uanede mængder af solskinstimer og strandvejr. Sommeren i Danmark er ofte grå og regnvejrsfuld, og den indbyder ofte til mange indendørstimer.

 

Heldigvis er det slet ikke så slemt at tilbringe nogle dage indenfor. I denne artikel får du en række tips til, hvordan du kan sikre de regnvejrsfulde sommerdage derhjemme eller i sommerhuset.

 

Regnvejrskassen

Det kan være en sjov idé at lave en regnvejrskasse til de dage, hvor vejret er imod os. Regnvejrskassen indeholder en række lækkerier og underholdning til en hyggelig indendørsdag med børnene.

 

  • Boller og kakao

Den ultimative regnvejrs-spise er nybagte boller med varm kakao. Sørg for at have ingredienser til at bage boller, eller køb en af de mange færdigblandinger, hvor der blot skal tilsættes vand.

 

  • Brætspil

Regnvejrskassen bør indeholde en eller flere sjove brætspil. Det kan både børn og voksne få mange timers sjov ud af. Det kan være alt fra det klassiske Ludo eller Tegn & Gæt til nyere spil som f.eks. Cranium eller Hint.

 

  • Kreativt værksted

Perleplader, tegninger, hækling eller modellervoks er alle gode aktiviteter til en regnvejrsdag. Der findes tusinde af kreative sysler, man kan hygge sig med. Det er også en rigtig god måde at udfordre og holde børns kreative evner ved lige på.

 

  • Film

En god klassisk Disney film er altid et hit. Pak et par nyere film og et par gamle klassikere i regnvejrskassen, og I er sikret en hyggelig eftermiddag.

 

  • Højtlæsning

En af de fineste måder at holde regnvejrsdag på er at fortabe sig ind i litteraturens verden. Find en eventyrbog eller en gribende roman. Disse typer bøger findes i sværhedsgrader til børn i alle aldre. Du kan enten læse højt eller lade børnene læse selv.

 

Der er bestemt ingen grund til at surmule, selvom sommerferien byder på lidt regn. Med regnvejrskassen i orden kan de grå dage bare komme an. Anret jer hyggeligt med tæpper, puder og store sokker. Tænd stearinlys og tænd op i brændeovnen.

 

Hvis du har sommerhus eller mangler brænde i nærheden af Kalundborg, Odsherred eller Slagelse kan du bestille brænde med levering her. Så er det klar til den næste regnvejrsdag.

0 Comments

Leave a Comment