Sommeren er en tid, der inspirerer mange til at rykke hyggen udendørs. Mange vælger derfor også at spise ude, og derfor er det vigtigt at have et godt bord at sidde ved. Så bliver det mere behageligt at rykke måltider samt andre aktiviteter udenfor.

Hvilke slags borde findes der?

Svaret er: mange! Blandt andet findes der:

  • Caféborde,
  • Runde borde,
  • Firkantede borde,
  • Aflange borde,
  • Plankeborde,
  • Foldeborde,
  • Klapborde.

Bordene fås i forskellige størrelser, modeller og materialer, så der er uden tvivl et, der passer til dig. Du kan se et bredt udvalg her.

 

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber et havebord af træ?

Træ er et populært materiale at lave borde af, og mange borde er derfor lavet helt eller delvist af træ. Der er dog nogle ting, det er godt at være opmærksom på, inden du træffer den endelige beslutning om, hvilket bord du skal købe.
Du bør overveje den træsort, dit bord skal være lavet af. Ønsker du et naturligt look, kan du med fordel vælge bord af teaktræ, mahogni, ipé eller eg. Teaktræ vil for mange være den bedste løsning grundet dets høje harpiksindhold, der gør, at det kan stå udendørs uden træbeskyttelse. Træet bliver heller ikke nedbrudt med tiden, men det bliver slidt at se på. Det er dog et look, der er eftertragtet af mange nu til dags. Mahogni, ipé og eg er også gode valg, hvis du ønsker et umalet bord, som kan stå ude i mange år. De har dog ikke den samme holdbarhed som teaktræ, men holdbarheden kan forlænges, hvis du behandler det med træolie.

Derudover bør du tjekke kvaliteten af bordet. En måde at gøre det på er ved at se, om der er revner i træet. Er der det, bliver de kun værre med tiden. Du bør også tjekke bordbenenes robusthed og stabilitet, og om vægtforholdet mellem bordplade og bordben passer. Når du tjekker bordbenene, skal du tjekke de steder, hvor benene er bygget sammen med bordpladen. Er de solidt monteret med skjulte beslag og bolte, eller er de kun skruet sammen? I så fald vil bordbenene hurtigt blive løse og ustabile. Har dit bord tillægsplader, er det en god idé at tjekke, hvor let det er at sætte dem på og af. Sidst men ikke mindst bør du tjekke om bordpladens overfladebehandling er i orden.

0 Comments

Leave a Comment