Har man ikke de store udsigter til lange rejser denne sommerferie, kan man med fordel bruge tiden hjemme fornuftigt. Trænger hjemmet til fornyelse, bringer vi her gode råd i forbindelse med renovering samt planlæggelsen af det nye hjem.

Kortlæg renoveringen

En renovering kræver meget planlæggelse, både i forhold til tid, men særligt udførslen af denne. Er man ikke selv ekspert på området, er det en god idé at konsultere med nogle inden for fagområdet. Personer der arbejder inden for feltet, medtænker vigtige elementer, som man ikke selv tænker på. Dermed undgår man farlige faldgruber, som gør-det-selv-arbejde kan føre til. Når man renoverer sit hjem i ønsket om forbedring, er det vigtigt at indtænke, hvor køkken og badeværelse placeres i forhold til gas samt vandrør.
Kræver renoveringen at elementer af hjemmet – eller hele hjemmet – skal rives ned, bør man kontakte nedbrydningsfirma i Nordjylland, Sjælland, eller hvor man befinder sig. Mange gør-det-selv-typer finder det sjovt at rive en bygning ned selv med lejede maskiner, men har man ikke forstand på det, kan man gøre meget mere skade end gavn.

Planlæg dit nye hjem

Som nævnt i ovenstående afsnit kræver renoveringen planlægning, men det kræver i den grad også grundig planlægning at bygge et nyt hus op efter nedrivning. Målet med en renovering er, at man skal optimere hjemmet. Dermed er det en god idé at være flere om at brainstorme hjemmets muligheder. Det er vigtigt, at man ikke kun tænker nutidige behov ind i planlægningen af det nye hjem, men også fremtidige behov. Derfor kan man for eksempel tale om ekstra børneværelser i forbindelse med familieforøgelse, et ekstra badeværelse og lignende. Dermed får man skabt det bedste grundlag for et godt hjem både til nutidige behov, men også til fremtiden.

Glem ikke terrassen og haven

Når man giver sit hjem en kærlig hånd, må man ikke glemme haven. River man hele boligen ned, giver det muligheden for at starte fra ny med haven. Dermed kan man anlægge den, ligesom man ønsker. Har man børn eller planer om dette, kan man med fordel dedikere noget af haven til legeplads med sandkasse og gyngestativ. Det finder primært mindre børn sjovt. Til de større børn kan man opsætte fodboldmål eller tennisnet, så også de får noget ud af haven. For at tilpasse haven hele familien, kan man ideelt brainstorme ideer. Populært for mange familier er at have et grillområde. Til dette kan man med fordel anlægge terrasse i haven i forlængelse af huset.
En del danskere fravælger fliser i haven, da de kan være svære at pleje. Fliser er dog ikke sværere at pleje end haven; det kræver blot andre midler. Først og fremmest er opmærksomhed vigtigt. Det er vigtigt, at man ikke blot lader haven og terrassen stå – og negligere pleje af disse i vintermånederne. Er det først sket, kan ukrudt snige sig ind i haven og mellem fliserne. Ydermere kan fliserne bære præg af flisepest, som man dog kan få fjernet med en fliserensning. Vigtigst er dog blot ikke at negligere pleje af hverken bolig, have eller terrasse, og så skal man nok kunne holde det pænt og nydeligt, også i vintermånederne.

0 Comments

Leave a Comment