Det kan lægge et stort pres på både privatliv og økonomi, at skyde et renoveringsprojekt i gang. Hvis ikke man har en alternativ boligmulighed mens et renoverings- eller tilbygningsprojekt er i gang, så kan det indskrænke hverdagen en hel del. Det er derfor vigtigt at passe ekstra godt på både parforhold og familien, i sådanne perioder. Vi har samlet nogle tips til, hvordan man bedst forbereder sig bedst på sådanne projekter, og hvordan man kommer helskindet igennem.

Få styr på formalia

Uanset boligtype, så er det påkrævet at have en skriftlig tilladelse fra kommunen, når du skal til at bygge til eller blot bygge om. Der er regler for, hvornår kommunen skal informeres, det afhænger i høj grad af projektets størrelse. Det er dog en god ide at sparre med kommunen, i alle tilfælde, da det er ærgerligt at tage unødvendige risici.

Udover kommunen, så kan det for din egen skyld, være en fordel at konsultere med dit forsikringsselskab. Der kan være adskillige forhold i dit ombygningsprojekt, som det kan være en stor fordel at have dækket af forsikringen. På den måde kan du dække dig godt ind, hvis der f.eks. i forbindelse med ombygningen, skulle opstå en vandskade eller andet. Det er en stor udgift at stå med selv, som kan sætte en stopper for hele projektet, grunden økonomisk kapital.

Læg en plan

Det er vigtigt at lægge en skudsikker plan, som sørger for, at projektet forløber som det skal. Din plan skal indeholde en tidsplan for projektet, valg af materialer, økonomi mm. Alle disse detaljer har stor indflydelse på projektets tidshorisont og ikke mindst prisen for projektet.

Det er især en fordel at lægge en plan for bestilling af materialer med mere. Des tidligere i processen du er klar over, hvilke materialer du ønsker, og som der er behov for, des bedre. Der er nemlig ofte længere leveringstid på varer, som eventuelt er specialbestillinger. Hvis du eksempelvis skal bruge et nyt ståltag, og ønsker dette i en specifik farve, og den specifikke farve ikke føres i det sædvanlige sortiment, så skal det specialfremstilles. Det kan give en længere leveringstid, der kan i en sådan situation rådføres med Profilmetal, som forhandler ståltage.

Kan du klare det hele selv?

Der er mange ting i et byggeprojekt, som du selv gerne må tage dig af, hvis du ønsker det. Der er dog specifikke dele af et renoveringsprojekt, som du skal lade professionelle om. Hvis du eksempelvis selv installerer et helt toilet, og at opgaven dermed ikke varetages af en certificeret, så dækker forsikringen ikke fremtidige skader. Udover det formalia, så vil du opleve at en professionel vil kunne udføre specifikke opgaver i forbindelse med et byggeprojekt, langt hurtigere end du selv kan, da det er deres job. I den forbindelse skal du gøre op med dig selv, om du ønsker at spare nogle penge eller om du ønsker projektet færdiggjort hurtigst muligt.

Det kan være en god ide at konsultere med et firma, som dagligt varetager byggeopgaver. Egerbyg er i den forbindelse værd at nævne. Det er en virksomhed, som dagligt varetager byggeprojekter, som kan hjælpe dig med at få et realistisk overblik over dit byggeprojekt.

0 Comments

Leave a Comment