Det kan være dyrt at indrette en bolig helt fra bunden, især hvis du gerne vil have at dit hjem skal udstråle kvalitet. Det er svært at gå ned til møbelforhandlere, og bestille alt fra ny uden at skulle slippe en formue. Hvis du er på budget, så er det ikke en mulighed for dig. Vi har samlet nogle tips til, hvordan du kan indrette din bolig på budget, og ikke mindst hvordan du kan opdatere din indretning en gang imellem, uden at det skal koste en formue.

Køb brugt

Der er mange penge at spare, hvis du kan leve med at købe brugte møbler. Brugte møbler kan anskaffes gennem sider som den DBA, og ikke mindst fra loppemarkeder og genbrugsbutikker. Der er ofte en masse ’guld’ at finde, hvis du er tålmodig, og dermed ikke har noget imod at lede lidt.

Du kan gøre dig nogle virkelig gode handler, som kan spare dig for en masse penge, hvis du køber brugte møbler. Derudover er second-hand ikke lig med dårlige møbler, designer møbler kan nogle gange også anskaffes til fordelagtige priser.

Byg selv

Hvis du er handy, kan du med fordel bygge nogle af dine møbler selv. Du kan eksempelvis overveje at købe nogle træ-paller, og bruge disse som enten sofabord, eller grundlaget til en sofa. Der er mange muligheder, du skal bare kreativ, og så er det kun fantasien som sætter grænser. Du kan på den måde skabe dig et unikt hjem med møbler, som ikke står i mange andre hjem.

Ombetræk

Når du har indrettet dit hjem, og har levet med din indretning i en længere periode, så kan du risikere at blive træt af at kigge på de samme ting hele tiden. Det er et luksusproblem, men det er ikke mindst noget som kan skabe trang til fornyelse.

Hvis du er på budget, kan det være en udfordring, at re-dekorere med helt nye møbler hele tiden. Du kan derfor med fordel overveje at ombetrække din soda eksempelvis. Ombetrækker du din sofa, vil den udstråle noget helt nyt, og ikke mindst skabe noget fornyelse.

Pyntegenstande og nye farver

I forlængelse af det tidligere punkt, så kan pyntegenstande i høj grad også, være med til at skabe et helt nyt udtryk i din bolig. Du kan eksempelvis udskifte pyntepuderne i sofaerne, anskaffe et nyt tæppe til sofa, købe nogle nye vaser og ikke mindst anskaffe et nyt sengetæppe. Det er blot nogle få eksempler på pyntegenstande, som kan gøre en stor forskel. Tænk i nye farver, det kan du komme langt med.

Du kan i den forbindelse overveje at male en enkel væg i stuen i en ny farve, i ny og næ. Det kan puste helt nyt liv i et rum.

Hvidevarer

Hvidevarer er genstande, som du ikke kan slibe uden om at bruge penge på. Disse kan du også overveje at købte brugt, men det er værd at være opmærksom på, hvorvidt disse ’maskiner’ er energibesparende. Der kan være en masse penge at spare på elregningen, hvis du anskaffer dig energibesparende hvidevarer. Ønsker du eksempelvis at kigge på nye køleskabe, kan du kigge her. Ikke mindst kan du kigge for at få noget inspiration.

Hvis du beslutter dig for at købe dine hvidevarer fra ny, kan det blive nødvendigt at kigge på nogle forbrugslån, hvis du er på budget. Du kan låne penge her, hvorigennem du kan sammenligne en masse forskellige lån.

0 Comments

Leave a Comment