Mår ligner måske små søde dyr, der ikke kunne finde på at gøre skade. Husmåren kan dog i løbet af få dage forvolde stor skade på isoleringen og ledninger på loftet og ødelægge hele huset.

Mår kan blive op til 50 cm lange og veje op til 2,3 kg, men kan uden problemer komme igennem et lille hul på størrelse med et hønseæg.

To stensikre tegn på, at mår har indtaget dit loft er:

  1. Mår har en tendens til at larme i alle døgnets 24 timer. Man opdager derfor oftest mår på loftet, når man vækkes af en pludselig støj og larm fra loftet i de tidlige morgentimer, når resten af hjemmets beboere stadig ligger og sover.
  2. Mår har en tendens til at efterlade ildelugtende ekskrementer. Mår på loftet opdages derfor ofte igennem en ubehagelig stank, som kan sprede sig til hele huset.

Hvad kan man gøre, hvis man har fået mår på loftet?

Hvis uheldet er ude og du har fået mår på loftet, er der flere ting, du kan gøre, for at slippe af med de små bæster igen.

Mår bryder sig ikke om stærkt lugtende stoffer. Ironisk, når man tænker på, at deres ekskrementer er noget af det mest ildelugtende, man kan komme i tanke om. Stærkt lugtende stoffer er i denne sammenhæng stoffer som naftalin og hjortetakolie, som kan stilles i skåle rundt omkring på loftet. En ulempe ved denne løsning er dog, at I også skal finde jer i den forfærdelige lugt, imens I prøver at slippe af med måren. En anden – nok værre – ulempe er, at måren er meget hårdfør og i mange tilfælde nok vil vænne sig til den stærke lugt og blive boende på jeres loft alligevel.

Mår hader høj musik – specielt i dagtimerne, hvor måren gerne vil have ro til at sove. En almindelige radio kan afhjælpe problemet, men er i de fleste tilfælde ikke altid nok. Et ultralydsapparat er dog den mest effektive løsning, hvis du for alvor vil af med mår på loftet. En højfrekvent ultralyd jager måren langt væk fra dit loft.

0 Comments

Leave a Comment