Mange af os vil gene have et praktisk og flot tag, når vi skal skifte det gamle ud. Få tage er så praktiske som eternittag.

Eternittaget er det ideelle kompromis til boligejere, som ikke blot vil have kvalitet til en god pris, men vil være garanteret et tag de næste 20 til 30 år. Et nyt eternittag er nemlig ikke blot en billig og sikker løsning til all boligtyper, men også langtidsholdbart takket være den gennemgående udvikling siden tagtypens introduktion tilbage i 60’erne.

Et materiale med bred variation

Et eternittag er fremstillet i plader af fibercement. Det lyder muligvis som en kedelig type tagkonstruktion, men ud over den ekstremt lange holdbarhed, er der faktisk mange flotte design, du kan vælge iblandt. Foruden den klassisk bølgede konstruktion, finder man let tagplader med striber eller en mønstertype, der minder om klassiske teglsten.

Så selvom I søger et specifikt look til jeres hus, kan I altså snildt kombinere det praktiske eternittag med det look, I efterlyser.

Igen grund til mistillid

Har I et tag fra 60’erne eller 70’erne, som består af eternit, skal I være varsomme, når I skifter det. Dengang blandede man nemlig materialet til taget med asbestfibre, da det gav et yderst holdbart resultat og f.eks. havde brandhæmmende egenskaber.

I dag ved man dog, at asbestfibre kan indåndes helt ud i grenene af vores lunge og forårsage asbestose / stenlunger, hvilket kan føre til kræft. Da materialet kræver stor agtpågivenhed, skal det fjernes af eksperter, hvorfor I skal indkalde ekspertbistand til opgaven. Jeres nye eternittag er dog helt fri for farlige stoffer, men stadig bomstærkt. Moderne eternitplader er derfor både vejrbestandige og lette, så taglægningsopgaven og det endelige resultat bliver en fryd.

Der er med andre ord ingen frygt for hverken sundhedsrisiko eller dårligere kvalitet. Eternittaget holder gerne 20-30 år – selv i det hårde og omskiftelige danske klima.

0 Comments

Leave a Comment