Flere og flere danskere arbejde hjemme, det kan være som resultat af et større brug af åbne kontorer, da langt de fleste kan blive distraheret i disse kontorsammenslutninger, som dog er perfekte, hvis man skal arbejde sammen. Det kan også være det er friheden ved at arbejde derhjemme i mere afslappede omgivelser, men under alle omstændigheder bør du have et hjemmekontor.

Hav en base for dit arbejde

Det er vigtigt at have et kontor i hjemmet, hvis du arbejder hjemme, da det vil hjælpe dig med at skelne mellem arbejde og fritid, selvom du er hjemme. Et kontor i hjemmet vil også hjælpe dig til bedre koncentration, end hvis du arbejder i sofaen eller ved skrivebordet, hvor børnene begynder at færdes når de kommer hjem fra skole. Det er selvfølgelig helt ideelt hvis der er plads til at forvandle et opbevaringsrum eller andet om til et kontor, men hvis der ikke er plads til det, er der også mange andre muligheder for at få et kontor i hjemmet.

Hvis der ikke er plads til at have et separat rum dedikeret til kontor, kan det være der er mulighed for at benytte undersiden af trappen til at du kan sidde og lægge dine arbejdstimer, ellers er det også en fantastisk idé at tage et hjørne i stuen til kontor, så familien kan se hvornår du arbejder og derfor ikke skal forstyrres. Soveværelset er også en rigtig god idé da du vil have mulighed for at lukke af til resten af hjemmet når du arbejder, og der vil ikke være andre der har brug for at benytte dette rum i dine normale arbejdstimer.

Indret dit kontor uden forstyrrelse

Når du skal indrette dit kontor, er det vigtigt at du sørger for at holde rummet i neutrale farver og ikke vildt spraglet, da det kan forstyrre din koncentration hvis der er 10 forskellige farver i rummet. Det er bedst at sørge for at rummet er indrettet med nuancer af jordfarver og hvid, da de er neutrale i forhold til blikket og du derfor ikke oplever forstyrrelser. Der er selvfølgelig forskel på hvor mange møbler du har brug for på dit kontor, og hvis du er simplist, kan du opleve at der er dårlig akustik i rummet, og akustisklofter fra Fadeceilings, er det klare valg hvis du vil beholde den simple stil. Akustiklofter sikrer dig at du får den bedste lyd i rummet, uden at du vil lægge mærke til at det bliver påført loftet. Samtidig er det en rigtig god idé at sørge for at indrette kontoret med et godt skrivebord, en god kontorstol men også flere pyntegenstande, det kunne f.eks. være nogle pyntepuder fra Georg Jensen Damask.

Hvis du skal indrette et kontor i et allerede eksisterende rum, handler det om at benytte pladsen så effektivt som muligt uden at det virker trængt når du arbejder. For at udnytte pladsen mest effektivt, kan det være en god idé at sørge for at installerer hylder over skrivebordet hvor du har mulighed for at opbevare dine dokumenter, på en lettilgængelig facon.

0 Comments

Leave a Comment