Stråtaget er et tag, der stadig nyder godt af stor popularitet, takket være dets romantiske design, der forener dansk idyl, bæredygtigt tag og moderne egenskaber som isolering og sikkerhed.

De senere år har der hersket et stort fokus på at få et nyt tag med egenskaber, der kan bidrage til en lav energiklasse i hjemmet. Energi er kommet på den politiske dagsorden, da vi skal være bedre til at bruge færre og færre ressourcer, hvilket regeringen har lagt op til, da et moderne hus f.eks. skal leve op til en energiramme for at blive bygget.

Heldigvis er et stråtag både energieffektivt og langt fra ligeså usikkert, som folk har givet det ufortjent ry for. Mange har nemlig forkert fortalt, at et stråtag er en næsten stensikker måde at opleve en ildebrand på. Det er dog ikke sandt, og selvom stråtaget naturligvis har en større brandrisiko i forhold til stentag, er det langt fra usikkert, og lægges tilmed med brandsikring og ekstra sikre underlag. Det betyder, at de umiddelbare risikoer er minimeret.

Prisen på et stråtag

Når man giver en pris på stråtag, tager det naturligvis udgangspunkt i den specifikke bolig, hvorfor det kan være vanskeligt at sige noget generelt om prisen på et nyt stråtag. F.eks. vil det afhænge af, hvor mange kviste der er på huset, hvordan taget hælder, hvor stor tagfladen er etc. Generelt siger man dog, at det koster omkring 1200 til 1800 kroner pr. kvadratmeter at få lagt sit nye stråtag.

Når man taler om pris, skal det naturligvis sammenholdes med de alternativer, man har til rådighed. Set i forhold til f.eks. eternit- eller ståltag, er stråtaget et dyrere valg. Til gengæld får man som forbruger et unikt og bæredygtigt produkt, der, foruden tilsyn af rygningen, kan passe sig selv i mange, mange år.

Stråtaget bidrager desuden til et særdeles godt indeklima, da det er med til at holde huset nedkølet om sommeren, mens det isolerer og holder effektivt på varmen i vintersæsonen.

Et stråtag er med andre ord stadig et godt valg i 2019, da det er energieffektivt, har brandhæmmende membran og hjælper til et bedre indeklima. Prismæssigt er det en smule dyrere, hvilket opvejes af en unik tagløsning, som er bæredygtigt og indgår i naturens eget økosystem.

0 Comments

Leave a Comment