Hjemmearbejdsdage bliver mere og mere udbredt på det danske arbejdsmarked. Faktisk er det er en af følgerne i ledelsesændringer, som går fra det mere klassiske, funktionalistiske og over til den mere bløde og agile ledelsesformer. Dog siges hjemmearbejdsdage at kunne øge produktiviteten, frihed med ansvar! Følg med her og lær mere om hvordan du kan få det maksimale ud af en arbejdsdag hjemme…

Hjemmearbejdsdage kan øge produktivitet for ens arbejde!

I dette afsnit tager vi fat i nogle af de punkter som kan være med til at resultere i, at du arbejder mere effektivt hjemme end ved, rent fysisk, at møde op på arbejdet. Her er transporten en medspiller. Ikke nok med du sparer transporttiden får du også større fleksibilitet og tid til at få dit liv omkring dig til at være efter dine behov og ønsker. På den måde kan det resultere i et bedre velvære, hvilket, som oftest, er til at se i den fokuserede koncentration. Ydermere bliver det også, som oftest, nemmere at koncentrere sig, da du kun er dig selv og dermed ikke har nogen forstyrrende elementer, som der ellers kunne være i form af kollegaer – (hvis altså du selvfølgelig kan holde dig fra vasketøjet, opvaskemaskinen osv.)

Ulemperne ved at arbejde hjemmefra.

Som der er fordele, vil der også altid være ulemper. En af ulemperne er de sociale dimensioner man afskærer sig fra på sit arbejde. Hvis du (altid) arbejder hjemmefra kan det hurtig blive en ensom affære. Ingen smalltalk, ingen hygge og dermed ingen tætdannende relationer.  Faktisk er smalltalk en god ting. Smalltalk kan selvfølgelig ofte skubbe en væk fra det flow man ellers var i, men faktisk også få en til at tænke på andre ting og nye dimensioner, så arbejdet måske afgrener i en ny, og hvem ved måske bedre udformning. Udover det, er smalltalk faktisk også med til at fremme rummelighed, respekt og ikke mindst øge forståelsen mennesker imellem. Udover den sociale dimension kan det, at arbejde hjemmefra også være med til at mindske produktiviteten af det arbejde man ellers skulle have lagt for dagen. Her refereres der til, både vasketøjet, opvaskemaskinen, en ven der lige ringer eller andre gøremål man lige føler er nødvendige. For som oftest kommer man til at tænke -Jeg arbejder bare tilsvarende senere. Og det er også meget fint, hvis man så gør det. Men som regel ikke bliver det ikke resultatet, for hvem opdager om du udskyder det du ikke nåede i dag, til i morgen, ingen, og hvad er så nemmest?

Metoder hvorpå du kan øge din produktivitet!

Arbejder du hjemme, er det en god idé at organisere og planlægge hver dag. Hvornår arbejder du og hvornår holder du pauser. Her kan det også være optimalt med et kontor -altså et rum hvor du arbejder, og et rum hvor du er i dit hus og laver familiære ting. Derfor er det også vigtig, at du får indrettet et flot kontor. Dog kan gode og holdbare kontormøbler være dyre, men de er ofte investeringen værd. Har du brug for ekstra midler, kan du overveje at tage et billigt lån, som du løbende kan afbetale, imens du nyder dit nye kontor.

Giv dig selv en deadline
Ved at give dig selv en deadline tvinger du dig selv til at være produktiv. Du kan her vælge at lave en deadline for hver dag, for hver time eller sågar for hver uge, det er helt op til dig… Men stil dig selv det spørgsmål, hvor meget kan jeg nå? Og pres dig selv. At give dig selv deadlines vil øge din fokusering, din vilje, din energi og tilfredsstillelse når de opnås.

Er du produktiv eller bare aktiv
Ofte sker det at man møder op på sit arbejde… Bare fordi man skal… og bare for at være aktiv. Hjemme som på arbejdet bør du stille dig selv spørgsmålet; er jeg egentlig produktiv, eller er jeg bare aktiv? Ved at stille dig selv det spørgsmål fremtvinger du, selverkendelse og vil opdage og få følelsen af, at du faktisk godt kunne være mere produktiv lige nu… Så stil dig selv spørgsmålet og få mere produktivitet skubbet frem i din hverdag!

Afslutningsvis kommer råddet som du bør tænke over; Hvad er vigtigt og hvad er mindre vigtigt?Som hovedregel bør du altid gøre det vigtigste først… Priotering af din tid er ved afslutning af dagen, ugen, måneden eller året det der afgør hvor produktiv du har været. Og en mere produktiv arbejdsdag vil føre til en mere meningsfyldt arbejdsdag, hvilket, ikke mindst, fører til en bedre fyraften med familien!

0 Comments

Leave a Comment