Danskere elsker at hygge sig. De elsker det sågar så meget, at ude i den store verden er danskere og ordet ’hygge’ næsten synonymt. En del af hyggen foregår i sofahjørnet, hvor der slappes af, bliver spillet spil, læst blade, spist mv. I den forbindelse er det vigtigt at have det rette bord. Det skal have den rette størrelse og passe til sofa, stil generelt samt dine ønsker og behov.

 

Mange forskellige slags borde

Når du skal vælge bord til stuen, vil du opdage, at der findes et stort udvalg af stilarter og modeller. Der findes f.eks.

  • Aflange borde, der har en lang og smal fremtoning, og kan minde om bænke.
  • Indskudsborde, der er et dynamisk bord, som er lavet af flere dele i forskellige højder.
  • Kvadratiske borde, der egner sig bedst i større rum, da det ellers kan dominere for meget.
  • Rektangulære borde, der passer bedst til større sofagrupper med siddepladser på begge sider.
  • Runde borde, der ser godt ud i grupper af to-tre stykker, enten i forskellige højder eller i samme højde, side om side.

Hver model har sine fordele – og ulemper – og det er op til dig at vurdere, hvilken model der passer bedst til dit hjem. Priserne på et nyt bord varierer, men det behøver ikke være dyrt. Her kan du se et bredt udvalg af billige sofaborde af høj kvalitet.

Materialer der passer til enhver stil

Der bruges mange forskellige materialer til borde, men tre, der er hyppigt brugte, er:

  • Glas
  • Marmor
  • Træ

Borde af glas er tidløse og passer til de fleste stilarter. Det anbefales dog, at børnefamilier vælger et andet materiale, da glas er et skrøbeligere materiale end f.eks. marmor og træ. En fordel ved et glasbord er, at bordet ikke fylder visuelt i rummet, og at det nærmest blender ind i den øvrige indretning. Det bliver til gengæld let beskidt og skal ofte tørres af. Marmorborde ser både enkle, elegante og eksklusive ud. Det er et meget populært materiale i denne tid, men vælger du et marmorbord, skal du være opmærksom på, at det ikke tåler væske og syre. Det er derfor vigtigt at huske et underlag. Borde af træ passer godt til den generelle skandinaviske indretning med dets organiske og stilrene udtryk. Vær dog opmærksom på, at det let kan få mærker og pletter, så husk at bruge underkopper, dækkeservietter mv.

0 Comments

Leave a Comment