Et uderum kan være en altan, en terrasse, en have eller noget helt tredje. Det er rart at have knyttet til sin bolig, da det giver privatliv, når man opholder sig udendørs. Er du bosat i en lejlighed, er altanen det private uderum i hjemmet. En altan gør udelivet langt mere tilgængeligt i et bymiljø, og er en god måde at udvide hjemmet på. Altanen kan fungere som et ekstra rum til boligen med stole og spisebord til de lune sommermorgner, eller siddeplads med tæpper til de smukke forårsdage. Altanen kan også udnyttes til beplantning, og man kan lave sin helt egen køkkenhave eller urbane jungle. Det er samtidigt trygt og nemt, at lade dit barn sove udendørs, hvis du har en altan, frem for at skulle op og ned ad trapperne. En altan giver plads og rum i hjemmet. Lyder det som noget for dig, så læs mere herom de mange altanmuligheder.

Større energiniveau og bedre indeklima

Med en altan er der nem adgang til at opholde sig ude i den friske luft, og optage solens stråler. Det øger energiniveauet og dermed humøret, da hjernens lykkehormon, serotonin, frigives ved kontakt med solens stråler. Det giver et boost i hverdagen og dit overskud stiger. Samtidig danner huden D-vitamin i mødet med solen til kroppen, som forstærker knogler og tænder, og giver balance i regulering af blodsukkeret. Solen er vigtig for vores helbred, og man skal derfor huske at få sin friske luft, som nemt gøres på altanen. Indeklimaet i lejligheden kan også forbedres med en altan, da dørene grundet størrelsen giver bedre udluftning end vinduer.

Hvilken altan skal man vælge?

Der findes mange typer altaner bl.a. betonaltaner, franske altaner, balkoner eller stålaltaner. Det er svært at sortere i, hvad der er den rigtige løsning, og hvor på bygningen den skal monteres. Det kan nemlig være ud til gaden eller til gården, og skal stemme overens med reglementet og diverse sikkerhedsforanstaltninger. Er kvaliteten i orden, har altanen mindst 30 års holdbarhed, og øger boligværdien betydeligt. Derfor kan det være en god idé at søge rådgivning om projektet, og få faglig vejledning i processen. Så kan I sammen finde den helt rigtige altanløsning og sikre projektets kvalitet.

0 Comments

Leave a Comment