Altaner kan skabe nyt liv i kedelige lejligheder. Mange har nok siddet i en varm lejlighed på en sommerdag og ønsket, at de havde et stykke have eller en terrasse til rådighed, og netop her kommer altanen ind i billedet. Som ved enhver anden tilbygning til et hus eller en lejlighed er der dog en proces, man skal igennem, inden man står med det færdige resultat. For mange lejlighedsejere er det et krav, at alle i andels- eller boligforeningen er med på, at der skal opsættes altaner.
Lad ikke prisen afholde dig fra at bygge en altan
Derefter skal byggeplanerne godkendes kommunalt, og endelig skal altanerne installeres. Dette behøver dog ikke tage særlig lang tid, og nogle firmaer kan endda klare det på et par dage. Selvom en tilbygning som en altan ligger i en prisklasse, hvor det umiddelbart kan være svært at hive pengene ud af sit månedlige budget, skal man ikke lade sig afskrække af udgiften til byggeriet. Der er nemlig en række økonomiske fordele ved at købe en altan, som man ikke nødvendigvis tager med i sine overvejelser, når man drømmer om en altan. Først og fremmest er der den lidt umålbare salgsfremmende effekt, der kan være svær at sætte en finger på, men som ejendomsmæglere nok vil give medhold i. En velindrettet altan kan nemlig være lige præcis det, der får potentielle købere til at forelske sig i din lejlighed, og dermed sælger den.
Altaner er et lille frirum
En anden og mere håndgribelig økonomisk effekt er den stigning i både ejendomsvurdering og salgspris, som en altan vil betyde for din lejlighed eller dit hus. Især i København, hvor altanerne for alvor er begyndt at indtage bybilledet, kan altanen være en fremragende investering, som i mange tilfælde kan give en merpris på 200.000 kroner, når lejligheden sælges. Med en altan til 100.000 kroner giver det altså et afkast på 100% for en ganske sikker investering, som selv aktiemarkedet kan have svært ved at overgå.
0 Comments