Det der med tagkonstruktioner og forskellige typer af tag er måske ikke noget, man tænker over til dagligt, men hvis man står og skal i gang med et større renoveringsprojekt, som omfatter udskiftning af boligens tag, vil man pludselig ikke kunne se skoven for bare træer – og man tager pludselig sig selv i, at bemærke hvilke typer af tag der findes rundt om på nabobygningerne og rundt om i byen. Dette er en hel naturlig del af beslutningsprocessen, hvor man opvejer fordele og ulemper, og hvor man får afstemt og afvejet hvilke præferencer og ønsker man har til ens egen bolig. Herunder kan du danne dig et overblik over de forskellige typer af tag, som du kan have i baghovedet når beslutningen skal træffes. Få mere information her.
Hvad er forskellen?
Mange synes at beslutningen om tagtype er en anelse triviel og kedelig, og måske er man i virkeligheden lidt ligeglad, så længe taget holder tæt og ikke lader vand sive ind i loftrummet. Men der er flere årsager til, at man bør lave en grundig research, inden man vælger tagtype. For den mindre entusiastiske del af tag-køberne, kan det være svært at gennemskue forskellene på de forskellige typer af tag:
- Eternittaget produceres i miljøvenligt fibercement, og er særlig kendt for at kunne modstå råd og svamp.
- Tegltaget rangerer sig som danskernes favorit, blandt andet på grund af sin lange holdbarhed (mellem 50 og 70 år) og muligheden for at personliggøre og tilpasse taget til boligens udtryk.
- Skifertaget sikrer et eksklusivt look og er kendetegnet ved at være fuldstændig vedligeholdelsesfrit.
- Stål. Ståltaget er vundet frem i popularitet blandt andet på grund af sin lange levetid, og fordi det er nemt at arbejde med.
- Betontaget er blandt de tungeste tagtyper, og kræver at tagkonstruktionen kan holde. Betontaget sikrer lang levetid og er et billigere alternativ til eksempelvis tegltaget.
0 Comments